Lite foton :)



Efter att ha pluggat en hel del, fick jag en sådan lust att fota lite (hinner nästan aldrig med det, och det känns lite onödigt ibland att jag fick en system kamera av min pappa, då jag inte använder den så jätte mycket :S ) Men det är i alla fll kul att ha en, när man inte har något annat för sig. :)


En vecka avklarad!

Oj,oj,oj nu var det ett tag sedan jag skrev här, som sagt jag är urusel på att uppdatera min blogg, men det beror nog mest på att jag inte har haft så mycket intressant att skriva om.
     Skolan har nu dragit igång med full fart, känns nästan inte som att vi haft ett långt lov, trodde att de första veckorna skulle vara lite halv slappa innan allvaret drog igång, men så blev det då inte. Vi har redan fått 1 matteläxa, 2 rättskunskaps läxor, vi ska ha gjort klart 2 kapitel företags ekonomi och så har jag fått spanska läxa. Det känns faktiskt väldigt stressigt.
     Mest stressad är jag över företags ekonomin, det är en 50 poängs kurs, alltså inte så lång, men den ska vara klar till höslovet, vilket betyder att vi får jobba i ett rätt högt tempo, en som tur är så kommer vi bara att ha 2 prov i det. Mest orolig är jag dock för rättskunskapen, det känns som att det kommer bli ett väldigt tungt ämne och mycket som man ska hålla koll på, jag är rätt rädd att man ska få svåra uppgifter på proven och att man inte kommer ha koll på vad man ska leta efter i lagböckerna. Men som tur är så är det ialla fall ett tag kvar innan vi ska ha först provet i det.
    
    Förövrigt så tycker jag att det är rätt skönt att vi inte är en så jättestor klass i alla ämnen, det är rätt tufft att läsa allt ihop med 30 andra elever, men jag gillar min klass och även om det kommer bli ett tufft år, så kommer vi nog se till att ha det ganska roligt iall fall! :)

/Matilda 

Så var det här sommarlovet över!

Jaha vad ska man säga, loven går alltid väldigt, väldigt, väldiiiigt fort. Men trots det tycker jag attb jag har hunnit med rätt mycket det här lovet. Jag har fått träffa mina underbara vänner, jobbat en del, badat (kanske inte så mycke, dock), varit på några mini semestrar och framförallt jag har tagit körkort, underbart skönt! :D
     Men ändå tycker jag att det ska bli rätt skönt att få komma tillbaka till skolan, få tillbaka alla rutiner och träffa alla människor :)

   Idag har jag varit ute på det värsta reklamdistriktet, jag någonsin har haft, det var hur mycker som helst och det tog aldrig slut!!

  Nej, nu har jag inte tid med att sitta här och lata, måste städa mitt rum + att jag hade tänkt hinna med att städa "min" bil, som jag har fått låpnat den här veckan av min moster och hennes man, känns väldigt deppigt att få lov att lämna tillbaka den, jag har nog gått och blivit förälskad.. Haha i en bil :P  

Ha det bra!
Kram Matilda

köpa/spara, det är den svåra frågan.

Idag har jag inte gjort mycket, var och jobbade i 4 timmar i morse. Gick faktiskt riktigt fort och ännu roligare är att jag får min lön på torsdag :) är i stort behov av pengar just nu. Skulle behöva införskaffa mig nya kläder innan skolan, helst långärmade tröjor och så skulle inte några till linnen och t-shirtar sitta helt fel. Konstigt det där med kläder man har alltid för lite av dem! :S Ibland skulle det faktiskt vara skönt om man var oberoende av pengar och bara kunde köpa vilka kläder man ville, utan att ens bry sig i priset. Men det lär ju aldrig hända mig, och om jag ska vara helt ärlig så vill jag nog faktiskt inte bli stenrik, så länge det finns människor som älskar mig för den jag är, så betyder inte pengar så himla mycket, eller hm försig man måste ju ha pengar för att kunna leva, men jag vill inte ha överdrivet mycket.
     Jag funderar även om jag ska köpa mig en ny mobil, den jag har nu börjar bli riktigt skruttig. Funderar på om jag ska skaffa mig en, som jag bara har i skolan, hemma osv. och så behålla den jag har och använda den i stallet och när jag jobbar. Problemet är att jag är snål, känns inte riktigt bra att köpa en ny mobil och förlora flera tusen på det och den mobil som jag vill ha är typ för gammal, vill ha en sådan som jag hade förut en sony ericsson W710i, kanske ingen super mobil, men det är nog den bästa mobil jag någonsin har haft, problemet är att de flesta butiker bara har de nyare sorterna, men jag får försöka leta lite, så kanske jag hittar en hyfsat billig en! :)
W710i

/Matilda 

Det kan man kalla tur!!

Någon som tror på ödet? Jag har nog börjat fundera på om jag faktiskt gör det, man kan nog inte säga att det som hände mig idag inte beroddde på ödet.
   Idag gick jag och mamma till skogsbo, skulle hämta bilen som stod vid våran gamla lägenhet, sedan fortsatte färden ut till Sofie och barnen :) Efter att vi hade fikat (kladdkaka och glass *mums* ) och varit där ett tag var det dags att åka hem, när jag väl kom hem skyndade jag mig att sätta på mig ridkläderna, för jag ville komma iväg till stallet så fort som möjligt. Då inser jag att jag inte vet var min mobil är, inte så ovanligt kanske? jag är rätt duktig på att slarva bort saker, så jag sprang runt och letade och letade, men ingen hittade ingen mobil. Så jag bestämde mig för att åka till stallet ändå, väl där så började jag att fundera lite på var mobilen kunde vara och jag börjar inse att jag nog har tappat den *panik*  så jag börjar fundera på vart det skulle kunna vara då, men kommer inte på det. Skyndar mig iaf att mocka klart och sedan tar jag bilen till skogsbo, men se ingen mobil, jag åker hem igen och fortsätter leta. Mobilen är spårlöst försvunnen, så jag bestämmer mig för att åka tillbaka till stallet och rida Bobby.
    När jag kommer hem rfter ridturen så forsätter jag att leta efter mobilen, egentligen så brydde jag mig inte riktigt om någon hade stulit mobilen (det är en "skrutt mobil" med få funktioner) jag var mer orolig över att någon skulle ringa en massa så jag skulle få en jätteräkning på abonemanget. Jag var faktiskt påväg att spärra kortet, när Roger kommer hem till oss.
    Han och mamma stod i dörren och pratade, och jag gick rastlöst runt och funderade på var den förbannade telefonen kunde vara?
-Roger: är du opväg ut, jag kan flytta på mig.
-Jag: Nej jag letar efter min mobil, som är borta.
-Roger: Vad är det för mobil då?
-Jag: En samsung
-Roger: En svart?
-Jag: Ja
-Roger: okej för jag hittade en mobil utanför Tempo idag.
-Jag:  Ja, det fattas en knapp på den.
-Roger: ja på vänster sida?
Det visade sig att han hade hittat min mobil och att den nu ligger i kassaskåpet på Tempo, så jag ska åka dit och hämta den i morgon före jobbet.

    Det kan man iaf kalla tur! :D

Förövrigt tittade jag på mitt nya schema till hösten, såg inte så lockande ut precis :( börjar 8.40 varje dag och slutar 16.00 varje dag och sista timmen på fredagar är matte usch, usch säger jag bara!


/Matilda


Hej svejs!!

Idag vaknade jag 06.59 (en minut före den hemska alarmklockan på min mobil) av lågt blodsocker, bara att kliva upp och dricka något sött. Sedan sorterade jag reklam så "otroligt" kul, funderar på om jag ska lägga av med det, men jag vill ändå ha de där 500-800 kr extra i månaden. Det kanske inte låter så mycket, men för mig är det rätt mycket, eftersom vi inte får så mkt i studiebidrag. Men jag tänker nog fortsätta ett tag till, så får jag se hur det blir sen när skolan drar igång.
    
     Appropå skolan så hoppas jag att vi får ett bättre schema det här året, gillade inte det som vi hade förra, Jag vill helst inte ha så mycket jättelånga hål, tycker det är bättre att hjobba på i skolan och sedan få sluta tidigare, vet att det är många som inte håller med mig där, men jag tycker att det är skönt att hinna göra något annat, än att bara hinna åka till stallet och plugga på eftermiddagarna/kvällarna. Men men vi får väl se hur det blir, ska iaf bli rätt skönt att vi ska bli lite mer uppdelade i klassen och att man ska få hålla på med ämnen, som man har valt själv, även om jag inte riktigt vet om ekonomi är min grej?

   Vi får väl se! :)

Nu ska jag snart hem till Emil och basta tsm med honom, Jonathan, Carro & Robin. Ska bli kul!!

/Matilda

Inget mål är förlitet!

Fanny kom och hälsade på mig idag, hade inte sett henne på hela sommaren, så det var jättekul att hon kunde komma. Vi har inte gjort så jättemkt idag, varit med Robert och hämtat en släpvagn, snackat en massa och så har vi varit i stallet. Jag var så elak så hon fick titta när jag red i paddocken, kanske inte så jätte roligt för henne, men som tur är, är hon iaf hästintresserad och så fick hon låna min kamera, så hon hade det nog inte så hemskt iaf :P Tror hon knäppte 100 kort på bara mig och Bobby i paddocken (10 blev hyfsat bra) och så en massa kort på andra hästar och Bobby i hagen. :)
      Jag och Bobby kommer nog aldrig att komma spec långt och det ser nog inte alltid så vacket ut, men vi gör vårat bästa, och så länge vi båda utvecklas så struntar jag i om vi bara skulle ställa upp i ett KM, det är iaf ett väldigt stort mål för oss.




      

Vi har precis tittat klart på filmen "allt flyter" den handlar om ett gäng svenska killar som efter en svensexa bestämmer sig för att ställa upp i VM i konstsim, den var inte så jättebra, tkr jag, det hände tyvärr inte så mkt och skådespelarna var inte så jätte bra..
        Just nu håller Fanny och Jonathan på och tittar "scarred" men jag kan inte titta på det, får ont i hela kroppen, men ska nog försöka göra ett nytt försök och vara lite social.. ^^

Ha det bra
/Matilda

En trevlig kväll!



Idag var jag, Elin, Josse och Johan och grillade ut i Nävden, mkt trevligt och gott var det :)

(bilden är från i helgen när jag var på semester med Carro, Bea, Lotta & Sofia)

Ingen avramling här inte!

Idag har jag varit iväg med "min" häst och ridit lektion, det gick ovanligt bra och både jag, min tränare och hans ägare var otroligt nöjda efter passet. :)
      På eftermiddagen var jag med Sofie och barnen och gick älvpromenaden, alltid lika trevligt. Sedan åkte vi hem till mormor och morfar ett tag, har alltid lika mycket skuldkänslor över att jag är där för lite, de börjar bli väldigt gamla och jag är faktiskt riktigt rädd att de snart ska försvinna från oss. :/

Nu ska jag sätta mig vi tv:n och titta på Real housewives (ett helt världelöst program, enligt mig) och sedan blir det, det enda programmet som jag verkligen följer denna sommar: So you think you can dance, alltid lika kul att titta på de duktiga dansarna, blir lika avundsjuk varje gång.

Ha det bra!
/Matilda

Så typiskt mig!!

Efter att ha skrivit ett bra inlägg, så lyckas klumpiga jag att radera allt, fråga mig inte varför, det blir bara pinsamt att erkänna hur kass jag kan vara på datorer.

Detta blir 3:e gången gilt för min blogg, har försökt förut, men alltid lyckats försumma det. Känns inte allt för kul att ha en blogg som man uppdaterar var 3:e månad eller något sånt..
   Inte för att jag tycker att det är tråkig att blogga, det beror nog mest på att jag inte är som alla andra "normala" ungdomar och sitter vid datorn i flera timmar i sträck varje dag, har aldirg förstått det roliga i det, men men nog pratat om det..

Idag har jag iallafall varit på mitt "graciösa" jobb, blev mest till att ägna de 4 timmars långa passet till att plocka bönor och rensa ogräs, inte världens roligaste sak kanske, men det är iallafall pengar :)
     När jag sedan kom hem ringde min syster och ville att jag skulle följa med henne och barnen och välja tapeter till deras lekstuga, som är under renovering. Efter lite tittande blev det slutligen en spöket laban tapet, grymt söt var den!
    Efter det tog jag bilen till hästen och red en lång tur. Var ute i 2,5 timme, ruggigt skönt att inte ha någon tid att passa för en gångs skull. Synd bara att jag missade badandet med Lotta, Carro & Sofia, men vi får ta det ngn annan dag ist. :)

NU ska jag snart krypa ner, i min förhoppningsvis svala säng

Ha det gött!
/Matilda
Gammal bild på mig och hästen (Bobby)


RSS 2.0