snö, snö och åter massor med snö

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, jag ser det snööööööar och jag vill inte ha mer snö nu! Tack moderjord du har varit väldigt givmild detta år med den varan, men nu räcker det faktiskt!!
  Idag var jag väldigt nära att köra in i en refug när jag skulle köra i en av alla våra små rondeller, jag lyckades dock styra undan *puuuuh* helst eftersom det inte var min bil jag körde, utan min bonuspappas sons. Jag hade förövrigt inte heller kört den bilen någon gång före heller, så det var lite läskigt att köra när det är så mycket snö ute och här i Avesta kommun kan de ju inte skotta :/
   Har fortsatt även idag med att tyda Beas anteckningar, inte alltid det lättaste förlåt Bea, men jag förstår inte ens hur du själv kan läsa dem alltid!!?? :O Men nu orkar jag inte skriva mer, så funderar på om jag ska ut och röra lite på mig, vår uppfart behöver nog skottas, men är det någon idé när det bara väller ner snö tro...

Roligt att Carro har kommit hem nu, har saknat dig och ska bli kul att se hur brun du är mot oss andra i morgon hihi, antar att du är väldigt mycket brunare än vi andra blekfisar.. :P
  Borde kanske börja slänga in lite bilder här oxå, det blir lätt väldigt mycket text och ingen bild..

/Matilda


Promenad i djupsnö!

Nu har jag varit duktig, först en rejält motionsrunda med Elin och Josse, riktigt trevligt var det och det hela slutade med att Josses mamma bjöd oss på både lunch och efterrätt :) hihi.. Sedan har jag faktiskt tagit mig i kragen och börjat med lite skolarbete. Började med samhällen eftersom jag ska ha prov på det den 14:e och ja jag kan nog förstå ganska mycket och förhoppningsvis lyckas bra på provet om jag är duktig och läser på. Har läst lite i boken och sedan börjat skriva av allt som jag fått kopiera av Bea. Förlåt Bea men din handstil är inte alltid den enklaste att tyda, men det går bara man anstränger sig lite mer ibland hihi..
    Nu tänkte jag faktiskt sätta mig och göra klart en massa historiefrågor som jag har fått och som jag helst vill bli av med. Jag håller på att arbeta med en text som handlar om kvinnor i Grekland från antiken och fram till nu.. Ganska intressant men vissa texter är hel skumma, helst de som r skrivna av Platon. Usch vad arg jag kan bli på det ibland haha :P

Förövrigt så har jag nog hittat en mobil som jag vill köpa, den är faktiskt inte så jättedyr och det är ingen touch-skärm, men det vill jag inte heller ha för jag skulle säkert mörda den stackars lilla telefonen på en månad. Men en mobil för ungeför 2000 som är ganska ny och som man kan lyssna på musik i och ha en något så bra kamera och där det ingår ett minneskort på 2gig.  Låter  inte helt fel i mina öron.. Haha kanske i era :P

Ha det bra!!
/Matilda
 


Menningslös julrea

Vaknade av att vår hemtelefon ringde i morse. Fattade först inte vad det var och den slutade aldrig att låta. Sprang iaf upp, och givetvis slutade den. Letade på den jäkeln som alltid försvinner här hemma. Såg sedan att det var Elin som hade ringt, ringde upp och jag och Elin planerade att gå på julrean här i stan. Den sög! Men jag handlade iaf en mössa, en film och en bakhandduk inget av dem var på rea :P
    Jag och elin gick därefter hem till mig och pratade lite, letade efter billiga tågbiljetter till Stockholm som sedan Josse hittade åt oss :) och tittade på min nya film..
   Efter filmen åkte jag, Josse & Elin och hämtade ut tågbiljetterna till Stockholm. Vi ska åka dit på onsdag och för att vi skulle få det billigt så avgår tåget härifrån 04.40 och hem åker vi runt kl 22.00.. Det blir nog en låång dag men vi tänkte nog gå på bio på kvällen så vi inte bara blir sittande och väntande haha :P men det blir nog en väldigt bra dag tror jag! :)
  Kvällen avslutades iaf av att först fick vi främmande och åt en massa mat (jag skojar inte när jag säger att snart rullar jag fram :P ) och sedan for jag och Elin hem till Josse och Johan och tittade på film ^^

Nu ska jag titta igenom alla vänners bloggar och sedan gå och lägga mig och somna till någon film..
/Matilda

Kort och pinsamma felsägningar!

Usch vad jag kan göra bort mig. Ni som känner mig vet att jag är nog världsmästare på att prata först och tänka sen... Ja ni kan nog bara tänka er hur jag har gjort bort mig denna julafton *suck* fast ibland säger jag något som jag inte menar som något dumt, eller konstigt men som folk uppfattar som något annat. Jag fick iaf folk att skratta mkt och min mormor blev nog lite förskräckt. Usch nu smyger sig ångesten in. Jag är nog dum men jag får ångest för det mesta och det är jobbigt och irriterande. Och tro det eller ej men jag vet att mina vänner skäms över mig ibland och jag kan nog säga att den som skäms mest är nog faktiskt jag själv. Nej jag tänker inte berätta vad jag har sagt. Kanske räcker med att om folk såg Anna Ankas jul igår (23/12) och såg vad Simon och Tomas fick för julklappar så kan ni få en aning om en av sakerna som jag sa + lite annat så det blev väldigt, väldigt fel..

Geléljus som jag gjort :P



Massa fika....

Ännu mer....

Christmas Eve!

Jul, jul strååååååålande jul! Ja så var det julafton då, och ja morgonen har varit mysig. Måste bara få berätta om en sak som jag tyckte var lite roligt och som nog var menat som något väldigt snäll, fast det kanske inte lät så. Men det var gulligt iaf :)
  Jag och Froda satt och tittade i min tidning som jag fått av tomten i julstrumpan (veckorevyn) och så var det ett inslag med tjejer som hade gift sig tidigt. Frida peckar på brölopsklnningen och säger: "en sån dr tycker jag att du ska ha" jag: "jaha så du tycker att jag ska gifta mig?" Hon: "ja och så tycker jag att du ska träffa en kille och flytta härifrån" haha ungefär sådr lät det. Och jag tycker faktiskt att min 4-åriga systerdotter är grymt söt! :)

Jag har även hunnit få några julklappar, fick en Cd-skiva av min syster med Twilight soundtracket och jag älskar den (ja, jag är en Twilight nörd haha :P ), sen fick jag en "rånarluva" av min lillebror , perfekt uppfinning när man rider mkt, jag har ven fått en bok av mamma som heter "jag äger", ett presentkort av min storebror på 100 kr på H&M och sen lär det väl bli lite till senare.

Nu är det 45 min kvar till Kalle Anka, som jag egentligen inte tycker sådär jättemycket om, men som man ändå måste se.. :)

Hoppas att alla får en underbar jul!!
/Matilda

saknande av julkänsla!

Klockan är snart 11, jag är trött men vill ändå äta skinkmacka som vi gör varje år! Men den lär väl dock inte bli klar på ett tag. Tror att mamma håller på att torkar golven där nere just nu hmm :/ Själv försöker jag rensa ur en massa funderingar från mitt huvud. Det går dock inte så bra haha. Är det bara jag eller är det någon mer som blir så att ju mindre man vill tänka på en/flera sak(er) ju mer tänker man på skiten och tillsist på man så förbannad på sig själv att man bara vill hugga av huvudet och ge det till någon annan..
  Anyway om en timme är det julafton. Och jag har inte den där julkänslan som jag vill inbilla mig att jag alltid har, men som när jag nu tänker efter inte riktigt har haft på flera år(!?) Julen är mysig men det där som var så spännande har lix försvunnit, jag menar jag vet ju redan vem som ska vara jultomte när Frida & Ebba är här.. Men det är roligt att se att barn tror på tomten och allt det där. Och ja ibland önskar jag faktiskt att jag också gjorde det fortfarande. Jag tycker inte heller att julmaten är så där himelskt god som man tyckte när man var yngre. Blir lätt lite föööör mycket och liiite för mycket blandning och kladd för min del. Jag står nog för att jag tycker att efterrätten är bäst! hihi.
   Kanske beror den uteslutande julkänslan på att julkalenderna bara blir sämre och sämre. Att man inte längre får gå till kyrkan med klassen och sjunga en massa jullåtar och lyssna på när prästen säger några väl valda ord om julen. Kanske beror det på att man inte längre får några timmar i skolan där man bara får sitta och rita tomtar och pyssla (jag älskar att pyssla) kanske beror det på att alla lärare skulle lägga en massa prov och sånt före jullovet så man inte hade tid för något annat att plugga. Ja ni hör jag skulle säkert kunna hitta 100 anledningar som skulle leda till att min julkänsla inte vill infinna sig. Men ju mer jag sörsöker tvinga den på mig, ju mindre kommer den nog att komma och sen skulle nog min hjärna behöva ta semester ett tag!!

God jul
önskar Matilda

Dan före dopparedan!!

happ i morgon är det julafton och jag sitter här och har feber!! Jag har aldirg feber, men bara för att det är lov så har jag feber.. Typiskt! försig har jag inte så jättemkt så jag kan iaf vara öppe, men jag är ändå trött och pulsen ökar drastiskt av att man bara rör sig lite..
   Har iaf varit nere på stan idag. Tänkte köpa mig en klänning men hittade inget. Eller jo jag hittade en lila fodral klänning på H&M men jag har visst för stor bak för den haha. Jag fick inte ens ner klänningen över baken. Sen när jag insåg det och skulle dra av mig den förbaksade klänningen som fick mig att känna mig enorm så fick jag inte av den. Den fastnade vid brösten, efter lite slitande och ett lite för högt knakande i sömmarna så fick jag av den haha. Trodde nästan att det skulle gå hål på den någonstans, men för en gångs skull klarade jag mig från en pinsam situation. 
   Annars har jag mest tagit det lugnt, var bort till stallet en snabbis och mockade och fixade mat till hästarna och sen har jag städat rummet. Men nu ska jag bara slöa så jag blir frisk till i morgon!!

/Matilda

Snö och kyla = underbart just nu!!

Sitter här med lite magknipp. Har varit och fikat tsm med tjejerna (utom Carro som ligger och steker i solen i Thailand och som gör mig och Bea väldigt avundsjuka) Men aillafall så är jag som vanligt väldigt dum och trycker i mig alldeles för mycket insulin (har diabetes för er som inte vet det) och så klart åker mitt blodsocketr berg o dalbana. Och ja som Bea sa "du borde väl ha lärt dig nu" och ja Bea jag håller med dig. Jag har haft diabetes i 16 år (fick det när jag var lite mer än 2,5 år) och jag gör samma misstag varje helg haha. Slarvig har jag blivit oxå med min diabetes, men det kan vi ta någon annan gång. :) Jag hade ialla fall väldigt kul ihop med tjejerna och som vanligt lyckades jag säga en massa korkade saker och skratta hysteriskt. Ja jag vet jag har nog världens sämsta humor och jag är väldigt pinsam ibland. Men det bjuder jag på!!

   Idag är det iaf väldigt kallt -20 grader ute just nu och massvis med snö!!! :D:D och en som älskar snö lika mkt som jag är hästen som jag rider, han älskar det!! Och det kan jag förstå för det är hur mysigt som helst att rida när det är snö. Det blir så mjukt att man kan galoppera och rida på lite nästan var som helst. Och bobby älskar att få springa på så han är hur glad som helst. Han är så söt :)
 

/Matilda

inget speciellt.

Jag tänker och funderar för mycket, jag sover för lite, jag är allmänt seg, julkänslan vill inte riktigt infinna sig fast det har kommit en massa snö och jag har nog inte pluggat tillräckligt till Nk-provet i morgon.. :/
Och om min svenskalärare sett den där meningsuppbyggnaden hade hon halshuggit mig!  haha :P

Nu ska jag gå och välja ut någon film, som jag kan somna till. Göra mig en stor kopp te och  Läsa lite till på nk:n.
Wish me good luck!!
/Matilda

Min planering faller nästan alltid isär på vissa ställen

Full fart hela helgen, vilket jag gillar!



Igår var jag och Malin till borlänge och handlade julklappar så nu är det den panikångesten sånär som botad :) Passade även på att unna mig ett par skor för 299 kr och kläder från vero moda för lite över 500 kr. Min plånbok är mycket lättare men jag är lycklig ändå, jag behövde lite nya kläder och jag älskar både kläderna och skorna!! :D:D
   Egentligen så skulle jag åkte själv till borlänge, för ingen hade tid eller lust att följa med. Men mamma betalade nästan malin att följa med bara för hon tyckte så synd om mig om jag skulle gå själv. Ibland är min mamma bara allt för gullig! ^^Och såklart lyckades jag skämma ut mig på restaurangen genom att jag missade ett trappsteg, snubblade och tappade nästan allt på brickan + skvätte ner en kvinnas byxor med sås.. haha fråga mig inte hur jag lyckas? jag är nog bara född klumpig..


Idag hade jag egentligen tänkt plugga en massa, men som vanligt föll min planering isär, så så mycket pluggande har det inte blivit. Men faktiskt så känner jag inte så stor panik. Det får gå som det går på de 2 prov som jag har nu i veckan..

/Matilda

Mycket grubbel, mycket ångest!

Jag håller på att bli knäpp!! Jag är snart 19 år och har världens åldersnojja och tänker att mitt liv är snart slut, för jag är sååå gammal!! :'( ja det låter töntigt jag vet, men det är hemskt!! Och ju mer jag försöker att tänka på annat ju värre blir det.. Vet inte hur jag ska bli av med det? Det skrämmer iaf skiten hur mig att veta att mitt liv inte är för evigt och vart kommer jag sen att komma?? Alltså är det bara jag som får sådana här perioder i mitt liv, i och försig är den här perioden värre än var de brukar vara. Det värker i bröstet på mig och jag vill bara krypa upp i någons famn och gråta hejdlöst! okej nu blev det kanske lite väl personligt här, men ibland är det skönt att bara få skriva av sig de allra jobbigaste tankarna.. Men en tidsmaskin skulle inte vara fel just nu, så man kan åka tillbaka i tiden och bli en liten ovetande tjej, som bara levde och gjorde det hon tyckte var roligt. som att leka och busa med kompisar och syskonen. Livet var så enkelt och så tryggt!! Nu är jag som sagt snart 19 år (1,5 månad kvar), jag har körkort, jag har 1,5 år kvar i skolan, jag har mina vänner som betyder otroligt mycket, jag har en häst som jag i och försig inte äger men som i princip är min egna och jag vill aldrig att detta ska försvinna! Jag vill inte bli vuxen, flytta ifrån mamma, börja utbilda sig eller börja jobba och sedan se livet bara flyta iväg!! Usch det skrämmer mig. Jag vet inte alls riktigt vad jag vill efter skolan. Ska jag bo kvar här? ska jag börja plugga? ska jag försöka skaffa mig ett jobb och tjäna in lite pengar för att sedan dra ut och resa? Kommer jag att hitta någon som jag sedan gifter mig med? Kommer jag att någon gång få barn? ja frågorna i mitt huvud snurrar som bara den och jag hatar att vara ovis och inte veta vad som kommer att hända..

Aja jag ska inte tråka ut mina läsare med mer grubbel just nu. För jag skulle nog kunna fylla många sidor med bara frågor, funderingar, ångest mm...

Innan jag avslutar vill jag bara tillägga att jag tycker att Calle var grym på finalen idag, t om bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag håller tummarna och hoppas på att det går bra för honom ikväll :)

Kram
Matilda

Det som skulle bli ett kort inlägg.

Får bli ett kort inlägg idag. Måste väl gå och plugga snart :/ Försig har jag varit ledig sen kl 09.40 eller något sånt men något plugg har det inte blivit. 
    Min systerdotter Frida fick följa med mig till stallet idag och åka häst och vagn och rida på shettisen. Hon var jätteduktig! Stolt moster :) Hon hjälpte mig även att mocka i boxen, gick väl sådär men det var duktigt av någon som bara är 4,5 år. ^^
   Efter att jag hade skjutsat hem henne for jag tillbaka till stallet och passade på att rida min stora skrutt, som var väldigt duktig idag och jag är faktiskt väldigt stolt för jag red barbacka på honom och han lyssnade hur bra som helst. Vill bara säga att för ca ett halvår sedan hade jag inte ens kommit på tanken att sätta mig barbacka på honom. Men det är så kul när man märker att något händer, en förbättring och det är det som ger mig viljan att kämpa vidare :)

Förövrigt har det inte hänt så mkt, jag lyckades få punktering på bilen í morse när jag skulle ut till stallet och fodra. Märkte dock inget förrän jag kom fram, eller jo jag märkte att något var fel men inte att det var punktering. Och som typiskt är hade jag ingen mobil med mig "vad ska jag med den till när jag "bara" jag ut och morgonfodra hästar" så lät mitt resonemang kl 06.18 imorse. Lyckligtvis var han som bor på gården där stallet ligger hemma och vaken så jag fick låna hans telefon och ringa mamma.

Okej det blev ett långt inlägg. Så nu är det bara att gå och hämta alla skolböcker och sätta fart med pluggandet :(

Ha det bra!
/Matilda

JAAAAAA!!! :D

Okej jag är ganska glad att mina kära tjej kompisar inte såg mig ikväll. Jag hade blivit mobbad under resten av  mitt liv! haha men de vet ju att jag har hejat på Calle hela tiden i Idol. Så ikväll röstade jag 4 ggr på honom (egentligen borde jag väl inte berätta det här, men ärlig spm jag är :P ) och nu när han gick vidare, ställde jag mig upp jubblade och hoppade på stället, ja jag vet det är fjortisaktigt. Men nej jag är inte fjortis, bara allmänt knasig haha :)

Idag har jag inte gjort så mkt, varit i skolan hade helkropps massage prov och det gick väldigt bra. Fick MVG :D så jag är väldigt nöjd :) Sen fick vi det roliga beskedet att alla kakburkar hade kommit "jippi" har 18 burkar att sälja, men jag har faktiskt sålt 4 redan och pappa ska ta med 8 st till sitt jobb och försöka sälja. Så det ser iaf lite ljust ut :)
   Sen var jag iväg och red Bobby. Har inte ridit honom på 2 dagar och jag märkte hur mkt jag har saknat honom. Jag har haft så mycket att jag har inte hunnit med honom lika mycket som jag vill, men nästa vecka är han i princip som min. För då ska jag vara hästvakt!!

Nej nu ska jag försöka varva ner och gå och lägga mig!!

Kram
Matilda
 

Försovning, vaccin, planering av resa och kyla

Försov mig i morse, vaknade först 08.21 (ooops) och våran letino började 0850. men lyckligtvis hade vi idrott, så jag drog på mig gympakläderna, slängde ner de andra kläderna i väskan, åt en banan och cyklade till skolan. Jag kom i tid :D 
  Sen har jag  tagit vaccinet, jag som absolut inte skulle ta det hehe. Men nu är det i alla fall gjort :) känns rätt skönt, behöver jag inte fundera över det ngt mer. Och det gjorde inte ont heller vilket var skönt. Fast jag kan väl inte säga att jag är direkt spruträdd, det skulle nästan vara konstigt om jag var det när jag haft diabetes i 16 år :P Men lite obehagligt är det när någon annan sticker en.. Jag har i alla fall inte känt av så mycket, än så länge. Jag hoppas att jag slipper det oxå. Är lite öm i armen men inte så mycket mer. Ska nog knapra i mig några värk tabletter ikväll, så att jag slipper få feber ^^
   Sen har jag även varit på möte om Frankrike resan, som jag och 14 andr elever ska åka på i slutet av maj nästa år. Vi måste samla in ungefär 20.000 och det slutade med att de bestämde att vi ska sälja kakor. Jag hatar att sälja kakor och sådant, det går aldrig bra för mig! och min senaste erfarenhet av kak-försäljning är att det gick dåligt.. Ingen vill ju köpa de där kakorna som oftast är mycket dyrare än ute i butikerna. Ja jag vet att jag gnäller och att alla andra säkert tycker att det är en jätte bra idé och jag har försig inget bättre förslag. Men jag tycker ändå inte om det :S


Åh kallt har det blivit oxå. Äntligen!! Nu hoppas jag bara på snö, sen är allt perfekt!!

/Matilda

Mamma vet bäst!

Tänk att mammor alltid ska veta bäst, iaf min. Hon brukar ge mig råd och tips om hur hon tycker att jag ska göra, som när jag skulle söka linje till gymnasiet så sa hon "jag tycker att du ska gå samhäll, för jag tror att det passar dig bra. Fär du är ju diktig på samhällsämnena" och jag som jämt är envis och vill vara lite rebellisk säger "nej, jag ska gå omvårdnad, det kommer passa mig jättebra och jag vill bli sjuksköterska" haha det höll i ungefär 3 veckor (vet att jag har sagt 5 förut men jag har kommit fram till att så länge kan det inte ha varit, så du hade rätt carro) byter jag till samhäll. Mamma hade rätt!
   Till 2:an skulle vi välja inriktning och jag var väldigt less på skolan och samhällsämnena så jag skulle bestämt gå ekonomi, för det verkade intressant tyckte jag.. Mamma sa: "fast jag tror att samhäll passar dig bättre" jag: "nej, jag tror att ekonomi passar mig bra och så kan man få jobb på en gång efter".  Nu när vi nästan gått en termin byter jag till samhäll.. Idiotiskt kanske? men nej jag tror mamma har rätt ekonomi är inte riktigt min grej, inte för att jag är dålig på det, utan för det är inget jag vill göra efter skolan :S Jag kan inte se mig själv som ekonom.. 
 Aja nu har jag pratat alldeles för mycket och egentligen inte kommit fram till något vettigt. Men jag har lärt mig, jag ska nog lyssna på mamma och inte jämt vara så envis. För hon känner mig trots allt bättre, än vad jag tror :)

/Matilda 

RSS 2.0