27/1

Var länge sedan det blev något inlägg nu. Men vår dator har fått virus, så jag får lov att låna någon av mina syskons, vilket inte är så jätte populärt..
Just nu känns allt väldigt stressigt. Snart måste alla sommarjobbsansökningar skickas in, jag åker snart till Tyskland och har en massa saker att fixa innan. Bl a present till min värd, växla pengar, köpa nya skor, då mina är helt trasiga. Samtidigt som jag måste plugga inför matteprovet nästa vecka, göra en massa läxor i spanska, engelska osv. Och på samma gång vill jag försöka hinna rida så mycket som möjligt, då hon som äger Bobby inte heller har så mycket tid pga arbete och så. Och sen vill man ju såklart hinna umgås med vännerna oxå. Så jag känner mig jätte stressad, samtidigt som jag inte får något gjort. Jag har inte ägnat mycket tid åt min spanska läxa och jag orkar inte heller just nu. Vilket kommer bli jobbigt i morgon på lektionen. Engelska är heller inget favorit ämne och är något som dumma jag alltid gör i sista minuten, vilket säkerligen syns på mina resultat. Aja slut tjatat om alla mina problem.

Idag blev jag iaf 19 år, vilket inte känns som någon spec ålder att fira. mittemellan lix. Men jag har fått lite fina saker som: en mp3-laddare, en bok av Camilla läckberg (fyr vaktaren), pengar, lotter och smink. Känns som bra saker. Men det roligaste var iaf att min syster och hennes barn kom + min moster och hennes famlj. Och även min mormor och morfar som jag inte trodde skulle våga sig ut i detta väder. Men det var en glad överraskning. Då de betyder väldigt mycket för mig. De är så omtänksamma och snälla och man lär passa på att umgås så mycket som möjligt med dem (vilket jag är allt för dålig på :/ ) då de båda är ganska gamla.

Nu ska jag lägga mig och titta på vem som åker ut "so you think you can dance" och läsa lite..

/Matilda

Stenhårda bullar

Blir ett kort inlägg, måste snart hoppa i säng för i morgon blir det Romme för hela slanten. Ska bli väldigt kul att åka lite skidor, var snart ett år sedan jag gjorde det nu så jag kommer antagligen vara lite ringrostig haha..
  Nu är det bara 2 veckor kvar tills jag och några andra från skolan åker till Tyskland och jag längtar faktiskt riktigt mycket. börjar bli ganska facinerad av Tyskland och tjejen jag ska bo hos verkar vara jätte trevlig. Hon ska visst baka glutenfritt bröd till mig, så att jag har bröd till frukost och utflykter och det är ju jätte snällt! Får se om hon lyckas bättre än vad en lärarstudent gjorde när jag gick på högstadiet. Hon skulle baka glutenfria bullar. Vi kunde nästan slå ihjäl varandra med de där bullarna. De var stenhårda haha xD

Nej, som sagt jag måste hoppa i säng nu, så jag kommer upp i morgon. Måste hinna jag klart alla matsäck och sånt oxå..

Godnatt
/Matilda

Dubbel seende

Usch jag är så trött att jag snart ser dubbelt, ändå orkar jag inte gå och lägga mig. Har precis suttit och skämts över en restaurang här i Avesta som var med på 3:ans nya program "kniven mot strupen" Kocken kunde inte ens laga en omelett.. hmm :S
  Inte har jag fått något gjort idag heller. Hade tänkt skriva på min uppsats, men där blev det inte ett ord ner skrivet, har knappt heller pluggat engelska glosor. Inte konstigt att jag aldrig får bra betyg i engelska. Jag är för lat! 
  
Nä nu ska jag gå och sova, om jag inte fastnar vid "grannfejden" haha jag förstår inte hur folk orkar!?

/Matilda

Sommar funderingar!

Usch vad jag börjar bli trött på facebook, det bara krånglar hela tiden!!

Sitter här och funderar lite på allt möjligt, mest på vad jag ska söka för sommarjobb i sommar. Har ingen aning faktiskt.. :/ Jag tycker inte om att söka sommarjobb och försöka få ihop ett bra cv och personligtbrev. Jag lyckas aldrig något bra med det. De senaste somrarna har jag varit ute hos ett äldre par och hjälpt dem att rensa land, plocka potatis och jordgubbar till deras lilla hemma butik. Men iår känner jag att det skulle vara bra att vidga sina vyer lite. Egentligen blir jag glad över vilket sommarjobb som helst, så länge lönen är hyfsat bra och det finns saker att göra. För jag behöver verkligen pengar. Helst skulle jag vilja tjäna så mycket så att jag bara kunde dra iväg på en sista minuten med någon kompis i slutet av sommaren. Hur härligt skulle det inte vara att åka till Turkiet, Grekland eller kroatien t ex..

Nä nu börjar snart "so you think you can dance" som har blivit ett av mina favorit program, är så avundsjuk på dem som kan dansa, som de gör. Själv saknar jag helt taktkänsla..

/Matilda

50 kr

Fastnade som vanligt vid datorn, hade egentligen tänkt passa på att färga håret nu när jag har tid över.. Eller färga och färga, jag ska egentligen bara färga utväxten, men det tar ett tag ändå. Fast det värsta med att färga håret, enligt mig. Är när det börjar klia och man vet att det inte är så smart att klia huvudet och få kemikalier på händerna.
   Idag känner jag mig faktiskt väldigt givmild, skänkte nämligen 50 kr till offeren på Haiti. Tycker så synd om dem och det värsta är reklaminslagen när det är barn med :( så nu hoppas jag att min 50 kr iaf gör lite nytta. Det gjorde iaf nytta på mitt samvete..

Verkar vara fint på Haiti, synd bara att det är så fattigt och att alla träd nästan är borta.. Ibland eller faktiskt väldigt ofta känner jag mig väldigt bortskämd om jag ska vara ärlig. Jag sitter och klagar över min mobil, medans andra människor knappt får någon mat eller vatten.

Nä nu ska jag kila iväg och färga håret..
/Matilda


Hur gör man??




Min header har försvunnit och den vill inte komma tillbaka.. Vilket är väldigt irriterande! Jag borde nog lära mig att göra en blogg design nu.. Men det går nog vänta ett tag till. Nu måste jag plugga innan klockan blir 22.00 och jag inte ens orkar lyfta armen..


plugg-helg med annat skoj!

Jag borde inte sitta här. Jag borde plugga. Men jag orkar inte! :P usch är less på inlärnings psykologi nu och jag hoppas att det går bra på provet fastän jag bara ägnat 45 min till att plugga det idag, blir en liten sväng till sen tänker jag roa mig med något annat :)
   Helgen har varit helt okej, har mest varit i stallet, pluggat och igår åkte jag och Elin hem till Josse och Johan och tittade på film och åt fruktsallad mmm gott!! Man känner sig alltid så nyttig när man sitter en lördags kväll och äter fruktsallad ist för chips och godis.. Haha dock hade jag faktiskt mörk choklad med mig oxå, men det är ju bättre än ljus iaf :) Filmen vi såg var oxå bra "sommaren med Göran" den var faktiskt ganska rolig och underhållande. Tycker om att titta på svensk film ibland oxå, än att bara se amerikanskt.

Nä nu Matilda, nu är det bara att ta sig i kragen och gå ner och plugga lite mer..

Ha det bra!
/Matilda

Suck!!

Är det inte lite väl typiskt att när man har skrivit ett ganska långt inlägg och så tar man upp en ny flik för att man ska leta efter en bra bild, så låser sig programmet. så det långa inlägget blev nu väldigt kort ist..

Förövrigt är jag en väldigt dålig bloggare!!
/Matilda

matte, matte, matte

Efter ett ganska långt pass med matte, där Robert har försökt hjälpa mig känns det som att lite börjar lossna.. dock kommer jag att sitta som ett fån i morgon när jag ska plugga.. :/

Samhällsplugg = huvudvärk

Efter ungefär en timmes pluggande av samhällskunakap sitter jag här med huvudvärk.. Så samhällspluggande om massa ideologier hit och dit ger garanterat huvudvärk, dock tycker jag faktiskt att det är intressant.. Men inget vill fastna och jag vet att vår samhällslärare brukar kräva bra svar för att få bra betyg men i år är jag taggad!!!
   Idag har jag och Bobby varit och ridit lektion.. Det var roligt han var så himla duktig, gjorde som jag sa och fånade sig inte.. Han fattade t om höger galopp (som han har haft väldigt svårt med) på en gång och galopperade på en ganska liten volt och över en bom, utan att dumma sig.. Det låter kanske fånigt men jag blev nästan tårögd, så mkt jag har kämpat, eller så mycket som VI har kämpat ska man väl säga så är det då värt att det ska börja gå framåt!! Målet är iaf att vi ska komma så långt att vi kan ställa upp på någon liten tävling till sommaren. För mig spelar det inte så stor roll om vi bara ställer upp på 30 cm det är ett väldigt stort steg..
   Nä nu ska jag inte tråka ut alla mina läsare med en massa häst snack och istället börja titta lite på lite fakta om 1:a världskriget som jag ska skriva en uppsats om. Sen kommer min kära storebror hit och ska hjälpa mig med matten. Kan nog bli kul, han kommer tycka att jag är jättekorkad, men hoppas att han är bättre på att förklara än vad våran lärare är.

/Matida

Pulka race!

Idag fick jag lov att gå upp tidigt, haha.. Skulle möta upp tjejerna vid pulka backen kl 10.. och jag tänkte att jag skulle kliva upp kl 8 då, dock gick det inte så bra så klockan hann bli 9 innan sega jag kom upp.. hmm undrar hur det kommer att gå när skolan börjar? :S eller usch vill inte ens fundera på det...
  Det var iaf roligt att åka pulka.. Gick väldigt fort faktiskt. Enda som inte var så kul var när fötterna blev kalla och frusna, men bara man rörde på sig gick det bra.. :) Tog lite bilder från min digital kamera men de blev inte så bra :/ har inte riktigt lärt mig den än.. Men även om bilderna blev dåliga så lägger jag ut några ändå.:

Sofia åker madrass


Bea

Bra kom på att hon skulle rulla ner för backen ist.. Vet inte riktigt hur hon kan komma på allt?? haha


Nu ska jag gå och börja göra mig iordning, ska snart hem till Lotta och ha tacoskväll med övernattning :)

/Matilda


Alldeles för sent...

Orkar inte skriva så mkt idag kl är snart 23 och jag som tidigare idag sa: "ja idag ska jag gå och lägga mig 10" haha jo tjena, kommer väl inte att komma i säng på att bra tag. För nu är jag pigg och har inte alls ngn lust att gå och lägga mig.. Dock kommer jag vara halvt död imorgon när jag kl 10 ska ut i kylan och åka pulka med mina vänner. Men det ska bli kul.. Fast jag ska koka massor med choklad och klä på mig så att jag ser ut att väga 100 kg och sen ska jag ta med mig min nya kamera och knäppa lite kort.. :)

/Matilda


wooops

wooops nu var det ett tag sen sist, men har inte så mycket roligt att berätta. Mitt liv är nog otroligt ointressant för tillfället t om så att man själv tycker att man är tråkig och då är det väl enormt tråkigt haha :P.. Men mina dagar ser ungefär likadana ut, sover ungefär till 10, fast väckarklockan först ringer vid 8. Men detg är så otroligt skönt att somna om :) sen går jag upp och tänker "imorgon måste jag gå upp tidigare, annars kommer jag aldrig klara mig upp i tid till skolan" sen äter jag frukost, skrotar omkring lite, pluggar lite, åker till stallet och rider, kommer hem pluggar, pluggar och sen har jag ont i huvudet. Går lite rastlöst runt hemma innan jag slutligen sätter mig och slö tittar på tv och sedan väljer ut en DVD. Går ner till mitt rum ocg lägger mig i min säng och tittar. Sedan är klockan alldeles för mycket och jag somnar.. Låter väl intressant? näe inte dirket va... 
    Men är man dum, som jag är och byter inriktning efter ungefär en termin så får man skylla sig själv när man måste sitta på lovet och plugga ikapp.. Jag har iaf skrivit klart en av mina historia uppsatser, gjort klart historia frågorna, letat ut fakta till nästa historia uppsats och pluggat samhällskunskap.. Jag är faktiskt lite nöjd över mig själv om jag får vara ärlig!! :) 

Inlägget får avslutas med en bild på Bobby..

/Matilda  

lite kortfattat!

Hoppsan nu var det länge sen jag bloggade ja.. Har inte riktigt haft tid.. Men nytt år har det iaf blivit :) känns lite konstigt att säga 2010 eftersom jag fortfarande inte har fattat att 2009 har varit utan är kvar på 2008 haha.. Stockholm har jag hunnit varit till oxå, det var roligt, vi gick upp halv 4 på morgonen så man var skapligt trött när man kom hem. Jag handlade iaf en klänning från sisters och sen smink, ljuslyktor, smycken och lite annat smått och gott :) sedan gick vi och så Avatar, den var ganska bra fast det var lite för mycket pang, pang för min smak, jag är väl mer töntigt förtjust i romantiska komedier, där paret alltid för varandra i slutet i och försig fick ju de 2 som blev kära i varandra oxå varandra i slutet på Avatar, men som sagt lite för mkt pang pang för mig. Men Johan var stormförtjust i den haha xD
     Nyårsafton firades tsm med Josse, mamma, Reine, min moster, hennes man och Josses föräldrar och så satt jag barnvakt till världens sötaste ungar och det gick väldigt bra, vi hade pary hattar åt massor med godis och tittade på lilla sjöjungfrun, förstår inte att Ebba inte tröttnar på den filmen, hon har sett den ganska många ggr nu haha.. :P Nr barnen åkt hem åkte jag och Josse till min moster och gick ut med deras hund och kelade lite med deras nyinköpta katter, eller vad man nu ska säga? :) de var iaf jätte söta och keliga.. Sedan åkte vi hem och åt efterrätt och sedan spelade vi TP, gick väl inte  så jätte bra för mig och Josse... :P

/Matilda

RSS 2.0